Дім моди Dior звинуватили у навмисному "спотворенні" азіатських жінок

18 ЛИСТОПАДА 2021 10:35

Французький будинок моди Dior розкритикували в мережі через нову рекламну кампанію із зображенням азіатської жінки. Редактори однієї з державних газет впевнені, що бренд змушує китайських покупців відчувати себе некомфортно, оскільки модель на фото має "моторошні очі і похмуре обличчя".

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Bloomberg.

Відзначимо, що фото було зроблено спеціально для каталогу Dior, на виставці в Шанхаї. На розміщеному кадрі зображена азіатська жінка в традиційному костюмі з макіяжем в стилі smoky eyes і сумкою Lady Dior в руках. Її волосся зібране в пучок, а обличчя прикрашають веснянки.

Фотографія викликала гнів з боку місцевих жителів. Так, редактори державної газети Beijing Daily звинуватили люксовий бренд у спотворенні зовнішності азіатських жінок. За їхніми словами, рекламне зображення змушує китайських покупців відчувати себе некомфортно, оскільки модель на фото має "моторошні очі і похмуре обличчя".

"Фотограф підіграє брендам або естетичним смакам західного світу. Китайське бачення краси і мистецтва не повинно бути спотворене її баченням", — йдеться в публікації видання.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: У київські аеропорти здійснюється набір прикордонників

Світ, 18.11.2021 10:35