Дипломатичний прорив: США і КНДР ідуть на компроміси

09 БЕРЕЗНЯ 2018 12:09

Президент США відповів згодою на пропозицію лідера КНДР провести двосторонню зустріч на вищому рівні. Пропозиція було передано південнокорейськими офіційними особами. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Про зміст пропозиції і про умови, на які готовий піти Пхеньян, повідомив керівник Управління національної безпеки Південної Кореї Чон Ий Ен.

«Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея утримається від проведення подальших ракетно-ядерних випробувань, він також розуміє, що спільні військові маневри США і Південної Кореї повинні тривати. Він також висловив бажання зустрітися з президентом Трампом якомога швидше. Південна Корея, Сполучені Штати Америки і наші партнери спільними зусиллями намагатимуться не допустити тих помилок, які відбувалися в минулому», - підкреслив він.

Сам Трамп свою згоду на майбутню зустріч підтвердив, назвавши це великим прогресом, але зазначив, що режим санцкій відносно Пхеньяну буде як і раніше діяти.

Чон Ий Ен разом з директором південнокорейської розвідслужби відвідали Пхеньян на початку цього тижня і провели там зустрічі, в тому числі і з Кім Чен Ином. В ході їх Пхеньян повідомив південнокорейських емісарів про готовність вступити в переговори з Вашингтоном щодо нормалізації відносин. Однією з тем майбутніх бесід, як було відзначено, могло б стати обговорення створення на Корейському півострові зони, вільної від ядерної зброї.

Світ, 09.03.2018 12:09