Директора Департаменту НПУ затримано на хабарі – ГПУ

23 СЕРПНЯ 2017 10:54

ГПУ спільно з СБУ за підозрою в отриманні неправомірної вигоди затримано начальника Департаменту поліції охорони НПУ, інформує TrueUA.

«Управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з ГУ БКОЗ Служби безпеки України 22.08.2017 за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано начальника Департаменту поліції охорони Національної поліції України», – йдеться у повідомлені ГПУ.

Також зазначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що зазначена службова особа через посередника вимагала від мешканця міста Києва передачі щомісяця неправомірної вигоди в сумі понад 80 тис грн, крім офіційних платежів, за надання послуг з фізичної охорони. Правоохоронця та посередника затримано під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 96 тис грн, а всього з червня поточного року ним отримано більше 170 тис грн.

«Наразі органом досудового розслідування готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу», – наголосили у прес-службі ГПУ.

Події, 23.08.2017 10:54