Фото: ілюстративне Джерело: radako.com.ua

Директорку одного з найбільших ТРЦ Києва підозрюють в ухиленні від сплати податків на майже 146 млн грн

Генеральній директорці товариства, яке є власником одного з найбільших офісних та торговельно-розважальних центрів Києва, повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки України.

Правоохоронці встановили, що протягом 2019-2021 років, дирекція торговельного центру уклала низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками "фіктивності" та "транзитності", на отримання різноманітних послуг та придбання матеріальних цінностей тощо.

"Фактично до первинних документів було внесено відомості про нібито проведення на території ТРЦ певних робіт, які насправді не здійснювалися, що дозволило безпідставно завищити розмір податкового кредиту з податку на додану вартість", — повідомили у БЕБ.

Таким чином власниці ТРЦ вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 145,8 млн грн та вивести їх у готівку.

"На підставі отриманих доказів, детективи БЕБ, повідомили директорці столичного ТРЦ про підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступнику начальника одного з управлінь Державної податкової служби в Тернопільській області повідомлено про підозру. Як з'ясували слідчі Державного бюро розслідувань, він допустив несплату податків приватним підприємством на 32 млн гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.05.2023 16:35