Фото: uainfo.org

Ворог знизив інтенсивність наступу: у Міноборони відзвітували про ситуацію на фронті

За добу 29 травня армія Російської Федерації не просунулася на жодному з напрямків, на яких вела наступНа південному напрямку ворог перебуває в обороні. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За інформацією посадовиці, на кордоні з Білоруссю ситуація залишається стабільною. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На кордоні з Росією ворог продовжує зберігати військову присутність. Він здійснює мінометні та артилерійські обстріли, завдає авіаційних ударів. 

Маляр наголосила, що епіцентром бойових дій залишається схід України. Ворог не полишає мету захопити Донецьку та Луганську області. 

"Інтенсивність наступальних дій ворога протягом доби дещо знижена. Натомість зберігається інтенсивність артобстрілів та авіаційних ударів. На трьох напрямках з шести протягом доби ворог не проводив наступальних дій. Йдеться про Лиманський, Авдіївський, Шахтарський", — написала Маляр. 

За її словами, на Куп’янському напрямку противник веде безуспішні наступальні дії. На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка.

Бахмутський напрямок

За даними Міноборони, на Бахмутському напрямку противник наступальних дій наразі не проводить. Втім він продовжує обстріли та завдає авіаційних ударів. Також на цьому напрямку триває заміна та перегрупування ворожих військ. 

"Наші війська контролюють південно-західні околиці Бахмута. На півночі та півдні передмістя Бахмута вже декілька днів просування не здійснюється, оскільки рух наших військ призупинено для виконання інших військових задач. Які, власне, виконуються", — зазначила Маляр.

Нагадаємо, протягом 29 травня українські воїни ліквідували 410 окупантів. Також Збройні сили України знищили десяток артилерійський систем ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.05.2023 15:47