Фото: skadovsk.city

ISW пояснив, чому Росія провалила "великий наступ" в Україні

"Великий наступ" Російської Федерації поступово захлинається. Окупанти не зуміли досягти істотних результатів на полі бою.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Джерело запевняє, що російська армія не досягає поставлених цілей, наприклад, по тактичному захопленню Бахмута. Крім цього, у них рашистів проблеми з наступом і в районі Авдіївки-Донецька та Вугледара.

"Нещодавній наступ на Авдіївку призвів до великих втрат зі сторони Росії, еквівалентним одній роті", — йдеться у звіті ISW.

Також росіяни погіршують динаміку наступу в Донецькій області через необхідність посилення військ, що розташовані під Вугледаром.

"155-та бригада морської піхоти зазнала катастрофічних втрат у живій силі та техніці під час постійних невдалих атак на Вугледар у листопаді 2022 року та лютому 2023 року, і російське військове керівництво, ймовірно, значною мірою покладається на резервні частини 98-ї повітряно-десантної дивізії, щоб компенсувати ці втрати", — зазначають аналітики.

Також в район Вугледара переміщують деякі частини 8-ї повітряно-десантної дивізії, яка розташована в районі Кремінної Луганської області. Це "свідчіть про рівень відчаю з боку російського командування".

Підсумовуючи, в ISW заявили, що наступи на Бахмут, Вугледар, а також по лініях Авдіївка-Донецьк та Сватове-Кремінна не принесли росіянам нічого, крім тактичних здобутків. Зараз, за думкою аналітиків, в України з’являється можливість перехопити ініціативу і почати контрнаступ.

До речі, за спостереженнями ISW, минулої доби ЗСУ провели локалізовану контратаку на південний захід від Бахмута.

Ключові висновки ISW:

  • Російські війська продовжували обмежені наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.
  • Російські сили, ймовірно, досягли незначних успіхів біля Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута) на тлі продовження російських наступальних операцій у Бахмуті та навколо нього.
  • Російські війська продовжували наступальні дії вздовж околиць міста Донецька і, можливо, просунулися до Бердичіва, що приблизно за 10 км на північний захід від Авдіївки.
  • Російські війська продовжували зводити оборонні укріплення на півдні України.
  • В окупованій Херсонській області невідомі вбили командира взводу патрульно-постової служби МВС РФ за допомогою замінованого автомобіля. Українські ЗМІ висунули гіпотезу, що напад міг бути партизанським нападом або результатом внутрішньої боротьби Росії.
  • Російський федеральний нагляд за зв’язком Роскомнадзор заблокував веб-сайт, який допомагав росіянам уникнути мобілізації в ході продовжуваних репресій проти опору мобілізації.

Нагадаємо, посол Польщі у Франції Ян Емерік Росцишевський вважає, що у разі програшу України у війні, його країна змушена буде вступити у збройний конфлікт із Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 07:02