Фото: соцмережі

Дивилися південнокорейські серіали: у КНДР двох підлітків засудили до 12 років каторжних робіт

Двоє підлітків у Північній Кореї отримали до 12 років каторжних робіт за перегляд південнокорейських серіалів. Розваги з ворожої для КНДР країни, включно з телебаченням, заборонені на Півночі.

Про це повідомляє BBC з посиланням на оприлюднене відео.

На відео, які, швидше за все, були зняті у 2022 році, видно двох 16-річних хлопців, які стоять у наручниках на очах у сотень студентів на відкритому стадіоні. На ньому також помітно, як чоловіки в уніформі докоряють хлопцям за те, що вони не "глибоко розмірковували над своїми помилками".

Джерело наголошує, що південнокорейські розваги, включно з телебаченням, заборонені на Півночі. Але це не є перешкодою для деяких громадян, які готові ризикнути суворим покаранням, щоб отримати доступ до драм, які володіють масштабною світовою аудиторією. Своєю чергою КНДР забороняє витік світлин, відео та інших доказів з життя в країни в зовнішній світ.

Згідно з наявною інформацією, відео BBC надав науково-дослідний інститут South and North Development (Sand), який співпрацює з втікачами з КНДР. Це може свідчити про те, що влада жорсткіше реагує на такі випадки. У виданні наголошують, що це відео було поширено у Північній Кореї для ідеологічної освіти та попередження громадян не дивитися "декадентські записи". Також на кадрах можна почути диктора, який повторює державну пропаганду. 

"Культура гнилого маріонеткового режиму поширилася навіть на підлітків. Їм всього 16 років, але вони зруйнували своє майбутнє", — кажуть диктори з КНДР.

Офіцери також назвали хлопців і розкрили їхні адреси. Цікаво, що у минулому неповнолітніх, які у такий спосіб порушували закон, відправляли до молодіжних трудових таборів, а не за ґрати, а саме покарання зазвичай становило менш як п'ять років. Проте у 2020 році Пхеньян ухвалив закон, згідно з яким перегляд або розповсюдження південнокорейських розваг карається смертю.

Свідок розповів BBC, що його змусили спостерігати за застреленим 22-річним чоловіком. Він повідомив, що чоловіка звинуватили в тому, що він слухав південнокорейську музику та ділився зі своїм другом південними фільмами.

Нагадаємо, старший директор Білого дому з питань контролю над озброєннями Праная Вадді заявив, що характер безпекової загрози з боку Північної Кореї може "кардинально змінитися" в найближче десятиліття. На це вплине її співпраця з Росією, яка останнім часом поглиблюється.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.01.2024 18:46