Кім Чен Ин і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

У США побачили "безпрецедентну загрозу" з боку Північної Кореї на тлі співпраці з Росією

Характер безпекової загрози з боку Північної Кореї може "кардинально змінитися" в найближче десятиліття. На це вплине її співпраця з Росією, яка останнім часом поглиблюється.

Про це повідомив Reuters із посиланням на старшого директора Білого дому з питань контролю над озброєннями Праная Вадді.

За його словами, КНДР і Росія встановили "безпрецедентний рівень співпраці у військовій сфері", тому важливо аналізувати не лише використання Москвою північнокорейського озброєння, а й загрози у зворотному напрямку.

"Як це може покращити можливості Північної Кореї? І що це означає для нашої власної позиції розширеного стримування в регіоні з Кореєю та Японією? Я думаю, що характер Північної Кореї як загрози в регіоні може кардинально змінитися впродовж наступного десятиліття в результаті цієї співпраці", — сказав представник Білого дому.

Він додав, що США продовжуватимуть співпрацювати з Південною Кореєю, щоб ефективніше стримувати північнокорейську ядерну загрозу.

"Ми хочемо переконатися, що система ядерної парасольки США в тому вигляді, в якому вона існує, залишається на належному рівні для стримування загроз, зокрема, нових загроз, що виникають в Європі й Азії", — наголосив Пранай Вадді.

Нагадаємо, декілька днів тому в Генеральній прокуратурі України заявили, що отримали перші докази використання російськими окупантами ракет, які виготовили у Північній Кореї. Зокрема, це відбулося під час атаки Харкова 2 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 23:51