Фото: niss.gov.ua

Для чого окупанти обстрілюють Херсон: роз'яснення британської розвідки

Російські загарбники обстрілюють Херсон, щоб стримати будь-які контратаки ЗСУ через річку Дніпро. Також окупанти намагаються знизити бойовий дух цивільного населення.

Про це повідомляє британська розвідка у своєму зведенні.

За останні дні один із найінтенсивніших обстрілів відбувся вздовж річки Дніпро на півдні України. Зокрема російські війська зі сходу від річки продовжують артилерійський обстріл Херсона.

Як зазначається, 29 січня місцева влада повідомила про загибель ще трьох мирних жителів у Херсоні, а також про пошкодження двох пришвартованих до річки іноземних суден, що призвело до розливу нафти.

Британська розвідка переконана, що Херсон залишається найбільш регулярно обстрілюваним великим українським містом за межами Донбасу.

"Точне обґрунтування витрачання Росією своїх виснажених запасів боєприпасів тут незрозуміле. Проте командири, ймовірно, частково прагнуть знизити бойовий дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через річку Дніпро", — йдеться у зведенні.

Окупанти намагаються стримати контратаки ЗСУ через річку Дніпро

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомила про штурм окупантів в районі Вугледара. Попри певні успіхи окупантів на даному напрямку, РФ не має достатніх сил для прориву.

Війна, 01.02.2023 11:05