Фото: Офіс президента України

Для чого відбуваються кадрові зміни в уряді: заява Офісу президента

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк переконаний, що робити висновки про перестановки у Кабінеті міністрів варто лише після завершення цього процесу. Водночас зміни в уряді необхідні для підвищення функціональності галузевих напрямків держави.

Таку заяву посадовець зробив у коментарі YouTube-каналу "РБК-Україна".

Як зазначив Подоляк, для нього будь-які кадрові рішення проходять зі знаком "плюс", адже "це все ж таки перезавантаження системи виконавчої влади". 

"Для чого? Дивіться, дочекаймося всіх звільнень та призначень. Тому що там дехто позбавиться, наприклад, статусу в. о., дехто підвищить свої функціональні можливості, отримає додаткове навантаження, дехто перейде на інші роботи й т д. Тобто подивимося якою буде конфігурація перш за все виконавчої влади через два дні. І після цього ми зможемо це більш детально прокоментувати", — йдеться у заяві посадовця.

Подоляк також наголосив, що покращити чи знову ж таки підвищити функціональність тих чи інших галузевих напрямків — це без сумніву правильна тактика.

"Тому, що ти не можеш завжди бути в одному статусі, тим більше під час війни. Це криза, це певний режим роботи, це є вигорання на різних рівнях. Не тільки на рівні соціальному, не тільки на рівні сім'ї тих людей, які беруть безпосередню участь у бойових діях. Але на будь-якому рівні є певне вигорання, певна втрата функціональності. І для того, щоб все це оптимізувати безумовно треба ініціювати певні кадрові перестановки", — сказав радник глави Офісу президента.

Подоляк зауважив, що після того, як відбудуться призначення на ті чи інші посади, можна буде зрозуміти хто з посадовців за який напрямок відповідає, які тут є компетенції і які ми країна матиме результати в середньостроковій чи довгостроковій перспективі.

Кадрові зміни в уряді

4 вересня, парламент ухвалив низку рішень щодо кадрових перестановок. Своїх посад лишилися міністр юстиції Денис Малюська, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Натомість віце-прем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук звільнити не змогли. Також Верховна Рада не підтримала відкликання Марʼяни Безуглої з посади заступника голови комітету з нацбезпеки.

Нагадаємо, 4 вересня народні депутати провалили голосування у Верховній Раді за звільнення Віталія Коваля з посади Голови Фонду державного майна.

Раніше повідомлялось, що 4 вересня президент Володимир Зеленський візьме участь у засіданні фракції "Слуга народу". Це станеться на тлі провальних голосувань у Верховній Раді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2024 16:41