Фото: Офіс президента

Містить чотири базові пункти: у Зеленського розкрили деталі плану перемоги України

План перемоги України, який президент Володимир Зеленський має представити американському лідеру Джо Байдену, містить чотири базові пункти, на які робить ставку Київ.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі Youtube-каналу "РБК-Україна".

Операція ЗСУ на Курщині

За словами радника, операція України у Курській області Росії чітко продемонструвала, що військовий компонент може суттєво повпливати на країну-агресорку. Проте для подальшого успіху українській армії потрібно мати достатню кількість ресурсу. 

"Тобто ви чітко прописуєте скільки необхідно ресурсу, щоб війна масштабувалась на територію РФ, щоб по лінії фронту домінувала Україна, щоб РФ усвідомила, що не зможе військовим шляхом результатів досягати й буде все більше бачити війну на своїй території, а це відповідні соціальні настрої. Треба прописати скільки ресурсу має отримати Україна", — пояснив Подоляк.

Економічний спектр

Як наголосив радник керівника ОП, наразі потрібно чітко розуміти, на який обсяг ресурсів може розраховувати Україна в питанні інвестицій у військово-промисловий комплекс. 

До того ж необхідно проаналізувати, наскільки ефективно діють санкції проти Росії й чому війна триває на комфортному для ворога рівні. Окреме питання стосується європейських компаній, які продовжують працювати на російських споживчих ринках.

"Ресурсно Росію підтримує Північна Корея, певним обсягом амуніції. Ресурсно суттєво підтримує Іран. І Україна, щоб там не говорили, одноосібно протистояти альянсу Росія-Північна Корея-Іран не може", — зауважив Подоляк.

Політичний спектр

На сьогодні, як зазначив Подоляк, політична складова плану перемоги нашої держави над країною-агресоркою стосується структури глобальної безпеки, а також місця України в НАТО.

Тиск на Росію

Радник вважає, що на країну-агресорку наразі відчутно і досить ефективно можуть тиснути лише ті країни, від яких вона залежна. 

"Щоб цей тиск зростав треба пояснювати країнам — ситуативно, ви отримуєте від РФ прибутки, але в середньостроковій перспективі це для вас збитки. РФ обнуляє міжнародне право", — зауважив Подоляк.

Він додав, що Київ вже має комунікацію з Пекіном на різних рівнях щодо цього питання. До того ж нещодавно до України з візитом прибув прем'єр-міністр Індії.

"Це зовсім інший рівень комунікації і Україна активно пояснює що ми не будемо йти на умовні поступки нашим коштом", — додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський у вересні має намір зустрітися із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. У ході перемовин український гарант презентує американському лідеру план перемоги України над державою-агресоркою Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 20:23