До 2019 року Baidu запустить масове виробництво машин з автопілотами

17 ЖОВТНЯ 2017 14:58

Китайський пошуковий гігант Baidu оголосив про швидкий вихід на ринок безпілотних автомобілів.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Engadget.  

За словами представників компанії, самостійно робити автомобілі Baidu не буде, але, надасть готові рішення для автопілота своєму партнерові BAIC - великій автомобілебудівній компанії.   

Як і багато інших розробників із США і Європи, китайська компанія вкладає багато засобів і сил у власні розробки в області штучного інтелекту і систем автономного управління автомобілями.   

Недавнє партнерство китайської компанії з BMW не стримало запал розробників, тому вони почали підтримувати інших виробників автомобілів.   

Серед них виявився проект NVIDIA Appolo, а нещодавно був підписаний і договір з BAIC.  

Згідно з паперами, завіреними обома сторонами, автомобілебудівний концерн почне масово впроваджувати розробки Baidu у свою продукцію вже з 2019 року і зобов'язується розпочати виробництво автомобілів з третього рівня автономності.  

Трохи пізніше, імовірно до 2021 року, передбачається запустити автопілоти з четвертим рівнем.   

Поки в Intel і Waymo подумують про випуск повністю роботизованих і розумних таксі з п'ятим рівнем автономності, що не вимагає втручання водія, китайці вирішили піти іншим шляхом, почавши випускати простіші і, як наслідок, дешевші машини.  

Випуск авто з нижчим рівнем автономності дозволить обкатати існуючі технології і «набити руку», що з часом теж дозволить робити повністю безпілотні автомобілі.

 

Технології, 17.10.2017 14:58