Фото: Facebook Хмельницького

До бізнесмена Хмельницького завітали детективи НАБУ: з чим пов'язані обшуки

У п'ятницю, 26 травня, Детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком додому до бізнесмена Василя Хмельницького. Цей візит правоохоронних органів стосується земельної справи, яка розслідується вже понад чотири роки.

Про це сам бізнесмен повідомив у Facebook.

За словами Хмельницького, цю справу правоохоронні органи розслідується вже понад чотири роки, а саме про придбання землі у Києві нібито для будівництва школи для мешканців одного із ЖК за заниженою ціною.

"Ми з партнером придбали ділянку землі під будівництво нової сучасної школи. Для нас на 100% соціальний проект, не бізнес. Ділянку ми придбали на відкритому аукціоні з дотриманням усіх можливих вимог, сплатили повну вартість (18,9 мільйона гривень), та набули прав власника. Законність придбання та укладення Договору купівлі-продажу підтверджена судом. Але НАБУ вважає, що ціна занизька", — Написав Хмельницький.

Він також додав, що відповідно до містобудівної документації, за даною адресою не може бути розміщена комерційна чи житлова нерухомість. Встановлена ціна максимально можлива з точки зору бізнесу, заявив бізнесмен.

Хмельницький запевнив, що "нікуди не збирається виїжджати" та "готовий відповісти на всі питання".

Нагадаємо, справу щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його радника Олега Бахматюка скерували до суду. Їх обвинувачують в отриманні найбільшого в історії України хабаря — 21 млн євро та 5,5 млн доларів США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.05.2023 20:47