Фото: "Голос України"

До кінця тижня в Україні прогнозують надзвичайну пожежну небезпеку (карта)

Українців попередили про надзвичайну пожежну небезпеку найближчими днями. Вона триватиме упродовж 17-20 серпня майже в усіх регіонах.

Про це повідомили у прес-службі Українського гідрометеорологічного центру.

"17-19 серпня у західних (крім Закарпаття), Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській областях та в Криму, 20 серпня й у Чернігівській, Полтавській, Харківській та Донецькій областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки", — йдеться у повідомленні. 

Якою буде погода в Україні протягом серпня

Згідно зі свіжими прогностичними даними, серпень у нашій країні виявиться контрастним як відносно розподілу температури повітря, так і щодо кількості опадів. Так, синоптик Ігор Кібальчич вказував, що середньомісячна температура в Україні очікується в межах +20…+26°C, що виявиться на 1,5-2°C вище за норму; у південних і східних областях місцями на 3-4°C вище середніх багаторічних показників.

Опади протягом місяця розподілятимуться нерівномірно, однак у західних областях традиційно їх буде більше, місцями вище за норму на 50-80%. У той самий час, у південній половині країни й на крайньому сході є високі ризики розвитку посухи шляхом переважання більш сухих повітряних мас і високих температур. З цієї ж причини, у зазначених регіонах більшу частину часу зберігатиметься найвищий рівень пожежної небезпеки (п'ятий клас).

Нагадаємо, в останній місяць літа 2023 року сонячна активність буде не такою інтенсивною, як у липні, однак у різні дні все ж очікуються три магнітні бурі різної потужності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.08.2023 05:22