Валдіс Домбровскіс. Фото: соцмережа Х

До Києва прибув виконавчий віце-президент Єврокомісії

У п’ятницю, 8 березня, до Києва з робочим візитом прибув виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Про це він повідомив у соцмережі X.

"Велика честь повернутися в Україну, яка мужньо дає відсіч жорстокій і незаконній агресії Росії, як і знову висловити непохитну підтримку Євросоюзу. Україна, її народ, уже зробили свій чіткий вибір, що б не мав на думці Кремль. Їхнє майбутнє в Європі", зазначив Домбровскіс.

До Києва прибув Валдіс Домбровскіс

Скріншот із соцмережі Х

Минулого разу Домбровскіс відвідував столицю України у листопаді 2022 року. 

Додамо, що у лютому під час дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс сказав, що "Україна потребує суттєвої фінансової та військової допомоги просто зараз, і що ширшим буде коло міжнародних донорів то краще".

"Очевидно, що ми не маємо втрачати розуміння терміновості. Є багато речей, які Україна потребує просто зараз, це військова підтримка, фінансова допомога, підтримка для дієздатності економіки. Саме на цьому ми маємо сфокусувати увагу зараз, у цей дуже короткий термін", наголошував Домбровскіс.

Нагадаємо, прибуток від заморожених активів Російської Федерації можуть спрямувати для оборонної промисловості України. З відповідною пропозицією для країн ЄС виступить Єврокомісія найближчими тижнями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 11:48