До кордону США йде «караван» з чотирьох тисяч мігрантів

18 ЖОВТНЯ 2018 09:17

Близько чотирьох тисяч мігрантів з Гондурасу рухаються у напрямку до США. Зараз вони підходять до мексиканського кордону з боку Гватемали.

Як повідомляє телеканал NBC News, «караван» мігрантів розділився на дві частини. Влада Мехіко направили до своїх кордонів з Гватемалою додаткове підкріплення з 500 поліцейських.

Телеканал зазначає, що останнім часом різко зросла кількість прикордонних переходів між Мексикою та США. У той же час Державний департамент намагається запобігти масовому прориву кордону США, вимагаючи від влади мексиканського уряду зупинити мігрантів на своєму кордоні з Гватемалою.

Ця проблема стане однією з головних тем на переговорах під час візиту державного секретаря Майка Помпео в Мексику, який відбудеться в п'ятницю. Посол США в Гватемалі Девід Ходж прибув в середу в Каса-дель-мігрантів, куди продовжують прибувати сотні Гондурасу мігрантів. Він порадив їм не продовжувати подорожувати на північ і нагадав слова президента Дональда Трампа:

«Повідомлення президента Трампа було ясним, - будь-який, хто в'їжджає в Сполучені Штати незаконно, буде заарештований до депортації», - сказав дипломат.

Світ, 18.10.2018 09:17