До половини всіх випадків торгівлі дітьми причетні їхні родичі

29 ЛИСТОПАДА 2017 11:05

Майже до половини всіх виявлених випадків торгівлі дітьми причетні члени сім'ї або інші родичі. Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації з міграції (МОМ), підготовленому за підтримки однієї з неурядових організацій, інформує TrueUA з посиланням на UN.  

Дітей найчастіше продають з метою сексуальної експлуатації. Їх нерідко використовують як вуличних жебраків і як домашню прислугу. Точних даних про кількість жертв торговців живим товаром немає.  

«Сучасне рабство - це підпільний або тіньовий злочинний бізнес. І заходи по боротьбі з цим бізнесом приймаються найчастіше на основі далеко не повної інформації. Тому так важливо мати вичерпні дані, які дозволять більш цілеспрямовано вести боротьбу з контрабандистами, виявляти і визволяти з експлуатації більше число жертв їх злочинів», - зазначив один з авторів дослідження.  

Згідно з доповіддю, якщо дорослих утримують в «рабстві», відбираючи у них документи або шантажуючи їх нелегальним становищем, то в якості тиску на дітей використовується фізичне, сексуальне та психологічне насильство.   

Зазначається, що, до експлуатації дітей в багатьох випадках причетні їхні родичі. У такій ситуації хлопчики опиняються частіше, ніж дівчата.  

Дослідження було підготовлено на основі бесід з 12 тисячами жертв «торговців людьми».

 

Суспільство, 29.11.2017 11:05