Фото: Національна поліція

До Словаччини за $11 тисяч: на Закарпатті викрили схему переправлення ухилянтів за кордон

На Закарпатті правоохоронці викрили канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Організатори схеми оцінювали свої послуги в 11 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Відомо, що для злочинної діяльності фігуранти залучили таксиста, який відвозив "клієнтів" до села Сімер, яке розташоване неподалік Словаччини. Тут чоловіки мали перетнути кордон поза офіційних пунктів пропуску. Вартість "послуг" становила 5 500 доларів з однієї особи. Гроші отримували після вдалого перетину кордону. 

Одного з організаторів схеми  43-річного мешканця Ужгородського району — затримали під час спроби переправити двох чоловіків за межі України. Другого фігуранта — 44-річного місцевого жителя  поліцейські розшукали в Ужгороді. 

Організаторам повідомлено про підозру, їм обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 181 680 та 121 000 гривень застави. На осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон, складені адміністративні протоколи.

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, наприкінці березня на Буковині священнослужителя монастиря УПЦ МП викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.04.2024 20:40