Фото: risu.ua

На Буковині священник УПЦ МП допомагав тікати ухилянтам за кордон

На Буковині священнослужителя монастиря УПЦ МП викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон.

Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у вересні минулого року, священнослужитель допомагав організатору незаконного перетину держкордону доправити трьох чоловіків призовного віку за кордон.

Військовозобов’язаних доставили на територію монастиря, де їх інструктував сам священнослужитель Буковинської єпархії УПЦ МП. До лінії розмежування України з Республікою Румунія громадян супроводжували треті особи – жителі прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості. Їх наразі встановлює слідство.

Священнослужителю повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, двоє правоохоронців із Жовкви Львівської області вимагали хабар від керівника благодійного фонду за начебто закриття кримінального провадження. ДБР затримало правоохоронців під час отримання всієї суми хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.03.2023 15:15