Фото: "РБК-Україна"

Богуслаєв блокував постачання гелікоптера для Міноборони на початку війни, — СБУ

Президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання бойового гелікоптера для розвідки Міноборони у квітні 2022 року. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності очільника підприємства, який підозрюється в роботі на агресора.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що у ході слідчих дій встановлено причетність високопосадовця до перешкоджання законній діяльності Сил оборони на користь Російської Федерації. Слідчі встановили, що у квітні 2022 року він отримав замовлення від представників Головного управління розвідки Міноборони щодо оплатної передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті.

Згодом стало відомо, що очільник "Мотор Січі" навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього Богуслаєв надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього.

"Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта", — йдеться у повідомленні.

СБУ повідомляє, що за даним фактом президенту АТ "Мотор Січ" додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

"Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності", — додали в СБУ.

У відомстві зазначають, що заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Головного слідчого управління та Департаменту контррозвідки Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим – начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою.

Також було прилюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2023 14:43