Фото: Вікторія Рощина

"Чекав визволителів, а прийшли окупанти": журналісти "злили" телефонні розмови екс-директора "Мотор Січі" Богуслаєва та росіян

Журналісти програми "Схеми" оприлюднили записи телефонних розмов тодішнього президента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва та представників російського військово-промислового комплексу під час повномасштабної війни. Нарікав на ракетні обстріли, мародерство серед окупантів та продовжував економічну співпрацю з Росією.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

На записах, які журналісти отримали від джерел у правоохоронних органах, колаборант Богуслаєв чітко декларує свою проросійську позицію. Щоправда, нарікає на ракетні обстріли Запоріжжя. Тоді вибухи пролунали через на очолюваному ним авіаційному заводі. Водночас продовжував таємне постачання до Росії двигунів для військових гелікоптерів через треті країни.

Так, 17 березня 2022 року Богуслаєв скаржився російському генерал-полковнику у відставці Анатолію Сітнову на обстріли запорізького авіаційного підприємства армією РФ. Сітнов – голова ради директорів московської компанії "Двигуни".

"Били вже вдруге по нас, бл***. Так що все це балачки, що мирне населення не треба чіпати. Все це ху***. Зараз ремонтую будівлю, вікна, приміщення, бл***. "Дякую" друзям передай там всім", — казав Богуслаєв.

У березні 2022 року, Богуслаєв нарікав своїм російським друзям на те, що військові армії РФ незаконно вивезли сільгоспобладнання та зерно, яке зберігалось на його підприємстві "Айленд" на Херсонщині.

"Ні сіяти, ні пахати не можу. Ні, це ху*** повна. Треба про це не боятися говорити. Не по телевізору. Це ганьба, бл***, щоб я по телевізору ще говорив. А шепнути, сказати, що припиніть, бл***, щоб по армії пройшли чутки, що так не можна вчиняти. Народ обурюється. Народ же чекав визволителів, а прийшли, бл***, окупанти", — скаржився Богуслаєв.

У серпні 2022 року Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим – начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою.

Нагадаємо, було прилюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 13:46