Фото: Вінницька обласна прокуратура

До в'язниці відправили зрадника, який допомагав росіянам готувати ракетні удари по Вінниці: скільки років він проведе за ґратами

У Вінниці винесли вирок місцевому мешканцеві, який працював на Російську Федерацію. Він допомагав окупантам готувати ракетні удари по місту. Зрадника визнали винним у державній зраді та засудили до 15 років в’язниці.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у державній зраді. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що прокурори у суді довели, що чоловік свідомо погодився на співпрацю з російською ФСБ. Він сприяв ворожій спецслужбі у підготовці ракетних атак на обласний центр.

Для цього зрадник збирав і передавав РФ інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури, їх адреси, режим роботи та охорони. З травня по червень 2023 року чоловік спостерігав за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти в’їзду та виїзду військової техніки.

"Також за допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку біля стратегічних військових об’єктів у Вінниці", — зазначають у прес-службі.

Дані з фотодоказами та електронними картами злочинець надсилав своєму російському куратору. Той підтверджував їх отримання і використання у проведенні підривної діяльності проти України.

Зрадника затримали під час чергового спостереження за оборонним підприємством та вилучили речові докази вчинення злочину. До вироку суду він перебував під вартою. У суді він свою вину не визнав.

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Нагадаємо, у жовтні в Хмельницькій області засудили жінку, яка пішла на співпрацю з російськими окупантами та допомагала ворогу наводити ракет на регіон, засудили до 15 років ув'язнення. Слідство встановило, що з початку повномасштабної війни жінка через одну із соціальних мереж налагодила контакт з представником ФСБ РФ. Вона передавала йому інформацію про розташування військових об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, підприємств, які працюють на оборонний комплекс країни, місця розташування аеродромів та залізничних станцій по місту та області. За надання інформації жінка отримувала кошти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 14:33