Фото: Freepik

Долар призупинив зростання: скільки коштуватиме валюта 17 квітня

Національний банк стабілізував офіційний курс долара. Валюта призупинила зростання після шестиденного подорожчання.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Так, на середу, 17 квітня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 39,57 гривні за один долар. Офіційний курс станом на вівторок також становив 39,57 гривні за один долар. На готівковому ринку курс зріс на 20 копійок — 39,75 гривні за долар.

У середу офіційний курс гривні до євро становитиме 42,12. У вівторок, 16 квітня, офіційний курс гривні до євро становив 42,16.

Курс валют на 17 квітня

Курс валют на 17 квітня

Відомо, що у державному бюджеті на 2024 рік прогнозований середньорічний курс долара закладено на рівні 40,7 гривні. Інфляцію закладено на рівні 9,7% проти 28% у 2023 році.

Варто зазначити, що у Нацбанку підвищення курсу долара щодо гривні пов'язують з активізацією видатків від уряду, які зросли з другої половини березня, а також через вичерпування ефекту від продажу валюти задля сплати річних податків. 

Нагадаємо, Національний банк України та Міністерство цифрової трансформації запускають спільний проект, який значно спростить обмін документами між банками, їхніми клієнтами та власниками державних реєстрів. Відтепер послуги для громадян, які надаються банками, стануть доступнішими та зручнішими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.04.2024 18:02