Фото: Рixabay

Дощі оминуть лише один регіон: синоптик розповіла про погоду у п'ятницю

У п'ятницю, 19 травня, в Україні пануватиме тепла повітряна маса. Дощі прогнозуються майже у всіх регіонах, крім східних областей.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

Протягом дня температура повітря становитиме +23...+26°C, у західних областях та більшості північних буде трохи свіжіше — +19...+23°C. Вітер буде східним та північно-східним. У південних областях можливі шквали, а тому не виключено шторм на морях.

"Дощі в п'ятницю в Україні ймовірні повсюди, окрім східних областей. Щоправда, характер їхній буде короткочасним та локальним і йтимуть переважно в денні години", — пояснила Діденко.

У столиці України у п'ятницю очікується +22...+24°C, що на кілька градусів нижче, ніж у середу та четвер. В окремих районах столиці також очікується дощ.

Діденко розповіла, що у наступні дні очікується переважно тепла погода, а дощі з грозами випадатимуть, однак нерівномірно.

погода 19 травня

Синоптична карта Укргідрометцентру

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Водночас у травні прогнозується чимало магнітних бур. Раніше ми писали, коли їх очікувати та як вони впливають на самопочуття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.05.2023 05:16