Фото: Офіс президента

"Доведеться робити ще більше": Шольц зробив рішучу заяву щодо допомоги Україні

Німеччина має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення допомоги від інших країн. Війна з Росією не закінчиться найближчим часом.

Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц на конференції своєї Соціал-демократичної партії Німеччини, пише n-tv. Посадовець також закликав до наполегливості у підтримці України з боку Німеччини. 

"Ця війна, ймовірно, не закінчиться найближчим часом", — наголосив канцлер.

За його словами, "необхідно протягом тривалого часу продовжувати підтримувати Україну в її оборонній боротьбі". Шольц переконаний, що своїм нападом на Україну у 2022 році Росія поклала край загальному розумінню миру і безпеки в Європі. Повинна бути ясність, що "кордони в Європі більше не будуть пересуватися силою", наголосив Шольц.

Німеччина навіть повинна бути готова до того, що їй доведеться робити ще більше, "коли інші ослабнуть", сказав канцлер, очевидно, натякаючи на неясну політичну ситуацію в США перед президентськими виборами в наступному році.

Шольц також чітко висловився за подальшу військову підтримку України.

"Президент Путін не може очікувати, що ми відступимо", — підкреслив глава німецького уряду.

Нагадаємо, 8 грудня Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги. До нього ввійшли снаряди, безпілотними, автівки й інше.

Варто відзначити, що Німеччина — один із найбільших союзників України, який надає військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін постачає декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та новішої модифікацій, системи протиповітряної оборони IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони й інші види озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 14:46