ДПСУ: охоронці кордону підірвалися на фугасі на розтяжці

29 ВЕРЕСНЯ 2017 15:18

Прикордонники та прокуратура розповіли про причини загибелі охоронців кордону Дмитра Деде та Сергія Гувіра.

Як інформує TrueUА з посиланням на сайт ДПСУ, оперативно-слідча група попередньо встановила, що підрив прикордонного наряду відбувся на фугасі на розтяжці, зокрема виявлені елементи детонатору, розтяжки, міни.

«Вони підірвалися на фугасі на розтяжці під час несення служби неподалік населеного пункту Ільїнка, що за 1 км від кордону з Росією», – йдеться на сайті ДПСУ.

Також на сайті ГПУ повідомляється, що на місці працюють слідчі слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Луганській області, співробітники прокуратури Луганської області, слідчо-оперативна група Станично-Луганського відділу поліції та експерти-вибухотехніки. Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення.

«Встановлено, що поблизу залізничної станції «Ільєнко» Станично-Луганського району (800 м від державного кордону з РФ) 28.09.2017 приблизно о 17-00 год. під час несення своїх службових обов’язків з чергування внаслідок вибуху боєприпасу (за попередньою інформацію - міна ТМ) інспектор та дільничний інспектор зазначеного відділу прикордонної служби загинули на місці від отриманих тілесних ушкоджень», – написано на сайті прокуратури в Луганській області.

Також зазначається, що досудове розслідування здійснюється Слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за процесуального керівницва прокуратури Луганської області.

Події, 29.09.2017 15:18