ДПСУ: зауваження адвокатів Саакашвілі суперечать закону

12 ВЕРЕСНЯ 2017 16:10

 

Сьогодні у Львові Міхаїлу Саакашвілі вручили адміністративний протокол про незаконний перетин кордону. Він з ним ознайомився та підписав з запереченнями. У Державній прикордонній службу України не згідні із зауваженнями адвокатів Саакашвілі.

Про це в коментарях TrueUA повідомив помічник Голови ДПСУ Олег СЛОБОДЯН.

«Протокол про адміністративне правопорушення складається не пізніше 3 год. з моменту виявлення правопорушення, що і було здійснено службовими особами із зазначенням у ньому відомих Держприкордонслужбі відомостей та обставин на момент виявлення правопорушення (протокол від 10.09.2017), – зазначив Олег Слободян. – А сьогодні, на вимогу адвокатів,  складено новий адмінпротокол про незаконний перетин держкордону».  

Також він додав, що законодавством не передбачений строк вручення протоколу особі-правопорушнику. А оскільки М. Саакашвілі у супроводі натовпу залишив пункт пропуску то протокол, який був складений не пізніше 3 год. з моменту виявлення правопорушення, прикордонники прийшли вручити до готелю, де  наразі перебуває М. СААКАШВІЛІ.  

Крім того помічник Голови ДПСУ наголосив, що під час складання протоколу про адміністративне правопорушення М. Саакашвілі до представників Держприкордонслужби із заявами про намір отримати додатковий захист в Україні не звертався.

Також він звернув увагу, щодо факту, який наводять адвокати М. СААКАШВІЛІ, що начебто 10 вересня 2017 року в ПП «Шегині» в умовах крайньої необхідності з метою рятування життя людей у пункті пропуску через його замінювання.

«Обставини, що виключають адміністративну відповідальність, зокрема вчинення дій в стані крайньої необхідності буде з’ясовано та встановлено під час  розгляду справи в суді», – підкреслив Олег СЛОБОДЯН.

Події, 12.09.2017 16:10