Фото: Facebook Ярина Ар'єва

ДТП із депутаткою Київради під наркотиками: прокуратура передала в суд обвинувальний акт

Екс-депутатку Київради судитимуть за вчинення аварії у стані наркотичного сп’яніння. Співробітники Київської міської прокуратури скерували до суду обвинувальний акт.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Як йдеться у матеріалах справи, підозрювана, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту Степана Бандери у напрямку вулиці Богатирської у Києві. Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, водійка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження. За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення підозрюваною правил дорожнього руху.

"Відносно підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до восьми років", — йдеться в повідомленні. 

У відомстві не називають ім'я підозрюваної. Але раніше про свою участь у цій ДТП зізнавалася колишня депутатка Київради Ярина Ар'єва. Вона визнала свою провину у аварії, проте категорично заперечувала звинувачення прокуратури у частині про наркотичне сп'яніння. За її словами, це спланована дискредитація "моспатріархату, який має великий вплив на правоохоронні органи", причиною якої стала її активна участь в акціях проти УПЦ МП біля Лаври. 

23 травня Київська міська прокуратура повідомила про підозру на той час депутатці Київської міської ради, у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння. Сама ж дорожня пригода сталася ще 27 листопада 2022 року в Києві.

Нагадаємо, у Чернігівській області водій автомобіля знехтував правилами дорожнього руху та попри заборонні світлові та звукові сигнали продовжив рух через залізничний переїзд. Як наслідок сталося зіткнення з приміським поїздом, що прямував за маршрутом Чернігів — Ніжин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 17.07.2023 14:33