Фото: Громадське

Двоє жителів Харківщини підірвалися на мінах: які наслідки

У п'ятницю, 14 квітня, в Ізюмському районі сталося два випадки підриву цивільних людей на мінах. Вони, на щастя, вижили, але отримали тяжкі поранення. 

Про це повідомили в прес-службі ДСНС у Харківській області.

Перший випадок стався біля села Степове під час обходу лінії електропередач працівниками "Харківобленерго". Чоловік 1977 року народження наступив на міну, у результаті чого отримав травматичну ампутацію правої стопи.

Другий випадок стався на ринку в місті Ізюм. Жінка 1994 року народження поряд з кіоском наступила на протипіхотну міну (ймовірно ПФМ-1). Вибухом їй пошкодило ногу.

Наразі всі постраждалі перебувають на лікуванні в лікувальних закладах.

"Шановні харків’яни! Будьте уважними й обережними. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, річки та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією", — закликають рятувальники.

У разі виявлення підозрілого предмета потрібно повідомити про це в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Нагадаємо, 7 квітня в Чугуївському районі стався черговий вибух невідомого вибухонебезпечного предмета. Подія сталася в полі біля села Миколаївка на Харківщині. Унаслідок вибуху троє цивільних осіб (двоє чоловіків і жінка) отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2023 16:55