Фото: рос ЗМІ

Джонсон збрехав? Пєсков прокоментував погрози Путіна ядерною зброєю

Кремль заперечує, що російський диктатор Володимир Путін перед вторгненням в Україну погрожував ракетами тодішньому прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону. У Кремлі слова Джонсона назвали "брехнею".

Про це заявив речник російського диктатора Дмитро Пєсков, повідомляють російські ЗМІ.

За словами речника кремлівського режиму Дмитра Пєскова, глава британського уряду нібито сказав "неправду".

"Ні, те, що сказав пан Джонсон, це неправда. Точніше, це брехня. Більше того, це або свідома брехня, тоді треба запитати у пана Джонсона, з якою метою він обрав такий варіант викладу. Чи це було несвідомо, і фактично він не зрозумів, про що говорив з ним президент Путін", — заявив він у коментарі російській пропаганді.

Пєсков поспішив виправдати свого керівника і запевнив, що Путін вказував на загрозу з боку натівських ракет для Росії, якщо Україна вступить до НАТО.

"Жодних погроз ракетами не було. Говорячи про виклики для безпеки РФ, Путін зазначав, що у разі вступу України до НАТО потенційне розміщення натовських або американських ракет біля наших кордонів означатиме, що будь-яка ракета долетить до Москви за лічені хвилини. Якщо цей пасаж таким чином сприйняли, це дуже незручна ситуація", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, 30 січня повідомлялося, що перед вторгненням РФ в Україну президент Росії Володимир Путін телефоном спілкувався з на той час прем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном. Російський диктатор вже тоді погрожував ракетним ударом.

"У якийсь момент він (Путін, — ред.) ніби пригрозив мені і сказав: "Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину", або щось у цьому дусі", — розповів Джонсон.

Так диктатор нібито відповів на слова тогочасного британського прем’єра про катастрофічні наслідки від війни в Україні.

Читайте також: Розпад 2.0. Чому зникнення Росії з мапи світу не обернеться катастрофою?

Політика, 30.01.2023 14:54