Фото: Insragram Алієва

Екс-футболіст збірної України заявив, що його оголосили в розшук у Росії

Колишній гравець збірної України з футболу та уродженець російського Хабаровська Олександр Алієв заявив, що перебуває у базі розшуку російського міністерства внутрішніх справ. Футболіста звинувачують у закликах до "терористичної діяльності". 

Як повідомив Алієв на своїй Instagram-сторінці, у РФ проти нього було порушено кримінальну справу за статтею про "публічні заклики до терористичної діяльності". 

Відповідно до російського законодавства, така стаття передбачає покарання до семи років ув’язнення.

"Росіяни мене дуже ищЯт", — прокоментував інформацію про свій розшук Алієв.

Олександр Алієв

Фото: Instagram-сторінка Олександра Алієва

Зауважимо, що раніше, а саме у серпні, російське пропагандистське видання ТАСС повідомляло, що слідчий комітет головного слідчого управління Російської Федерації відкрив справу проти 39-річного екс-футболіста. Там зазначили, що українець начебто "закликав до тероризму".

Відповідне повідомлення з'явилося після відео, у якому Алієв після чергового масованого обстрілу України російськими окупантами закликав "вбивати нечисть та мирне населення" у Курській області.

"Просувайтеся далі, вбивайте цю нечисть. Вбивайте мирне населення, як вони роблять із нашими жінками, з нашими невинними дітками. Бажаю вам здоров’я. Бережіть себе. Нас, українців, не зламати. Слава Україні, слава ЗСУ", — заявляв він.

Нагадаємо, у липні український футболіст Віктор Коваленко повідомляв, що в будинок його батьків влучила російська ракета. Він провів у цьому помешканні усе життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Спорт, 10.10.2024 15:31