Фото: Денис Куликовський у суді. Джерело – Грати

Екс-керівнику катівні "Ізоляція" винесено вирок: скільки Куликовський проведе за ґратами

Колишньому керівнику катівні "Ізоляція" Денису Куликовському ("Паличу") винесено вирок. Шевченківський районний суд Києва відправив зловмисника на 15 років до в'язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє "Суспільне". За даними джерела, суд визнав Куликовського винним за ч. 1 статті 258 ККУ, ч. 1 статті 28, ч. 1 статті 438 ККУ. Початок виконання вироку рахувати з 9 листопада 2021 року. Проте суд визнав Куликовського невинним у статі 149 ККУ "у звʼязку з не доведеністю".

Варто відзначити, що правозахисниця Олександра Матвійчук після оголошення вироку заявила, що екс-керівника "Ізоляції" мали засудити до довічного ув'язнення.

"Я буду радитися з адвокатами потерпілих і загалом стосовно процесуальних нюансів. На моє переконання, Денис Куликовський, він же "Палич", має отримати довічне. Я збирала свідчення людей, які вижили в резонансі. Це такі історії, які вказують мені, що за скупністю вчинених злочинів вони мають сидіти до кінця свого життя. Треба шукати процесуальне рішення. Я, правда, не розумію, чому держобвинувачення просило всього 15 років. Суддя зараз задовольнив це прохання в повному обсязі, але частина 2 статті 438 ККУ, цієї недолугої, досі не зміненої, але вона все одно передбачає можливість запросити довічно", — заявила вона.

Куликовський не подаватиме апеляцію

Адвокат журналіста Станіслава Асєєва, який був в'язнем "Ізоляції" заявив, що не планує подавати апеляцію.

"Оскаржувати наразі не будемо, оскільки в принципі в повному обсязі задовольнив суд те, що просило обвинувачення — позбавлення волі на 15 років. Ми не можемо виходити за межі того, що запросила прокуратура. Тому наразі питання подання апеляційної скарги є недоречною", — зауважив він.

Блогер та журналіст Станіслав Асєєв, який довгий час пробув у полоні в "Ізоляції", розповів, що під час ув'язнення окрім тортур полонені зазнавали жорстокого побиття. Насильством безпосередньо займався й Куликовський. За словами журналіста, крики людей засуджений наказував заглушати радянськими піснями, які співали самі в'язні.

Нагадаємо, російські окупанти в тимчасово окупованому Маріуполі демонтують будівлю, де раніше вони облаштували "головну" катівню в місті. Це приміщення на проспекті Металургів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 13:57