Фото: СБУ

Екс-начальника Західного міжрегіонального управління Мін’юсту викрили на корупції

Колишнього начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції викрили в організації корупційної схеми.

Про це повідомила Служба безпеки України.

"Служба безпеки, за сприяння керівництва Міністерства юстиції, ліквідувала корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні Мін’юсту, яке є головним органом із державної правової політики у семи областях на заході України", — йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, до організації злочинної діяльності причетний колишній керівник міжобласної структури Мін’юсту, який залучив до своєї схеми ще двох підлеглих. 

"На момент викриття корупційної схеми співробітниками СБУ він був діючим очільником установи", — зауважили у СБУ.

З'ясувалося, що фігуранти систематично отримували хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, що мають боргові зобов’язання. Для передачі коштів організатор схеми залучив посередника — мешканця Івано-Франківська. Згодом фігуранти розподіляли гроші між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням "у зв’язку з повним погашенням боргу".

Екс-начальника Західного управління Мін’юсту викрили на корупції
Фото: СБУ

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи, проживання та у транспортних засобах зловмисників і виявили:

  • великі суми готівки, ймовірно одержані злочинним шляхом;
  • матеріали виконавчих проваджень, учасники яких були залучені до оборудки;
  • мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Екс-начальника Західного управління Мін’юсту викрили на корупції

Фото: СБУ

Наразі екс-начальнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту повідомлено про підозру у хабарництві. До того ж його звільнено із посади. Водночас його посібниками інкримінують пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні хабаря. 

"Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми", — резюмували в СБУ.

Нагадаємо, в Ужгороді депутат міської ради "погорів" на хабарі. Він за гроші обіцяв військовослужбовцям допомогу в отриманні відстрочки від служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.07.2024 16:10