Фото: СБУ

Вимагав гроші за відстрочку від мобілізації: в Ужгороді депутат міськради "погорів" на хабарі

В Ужгороді депутат міської ради "погорів" на хабарі. Він за гроші обіцяв військовослужбовцям допомогу в отриманні відстрочки від служби.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"СБУ і Нацполіція затримали депутата Ужгородської міськради, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що Служба безпеки та Національна поліція викрили на корупції депутата міськради Ужгорода, який входить до керівного складу місцевого департаменту соцполітики. За даними слідства, посадовець вимагав гроші з військовозобов’язаних, що претендують на відстрочку від призову за сімейними обставинами.

За різні суми хабарів фігурант гарантував чоловікам "пришвидшену" процедуру отримання довідок, які підтверджують факт догляду за особами з інвалідністю.

Як покарання загрожує депутатові

Правоохоронці затримали депутата на гарячому під час отримання ним неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку червня у Київській області затримали депутата, який вимагав з підприємця 10 тисяч доларів США хабаря за розв'язання питання оренди землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.06.2024 20:59