Фото: censor.net

Експерт пояснив, як ХАМАС намагається затягнути початок наземної операції Ізраїлю

Бойовики ХАМАС намагаються затягнути початок наземної операції Ізраїлю у Секторі Гази. Зокрема, члени угрупування відпускають ізраїльських заручників по одному.

Про це в ефірі телемарафону заявив ізраїльський воєнний кореспондент Сергій Гранкін.

За його словами, ХАМАС використовує психологічний тиск і щодня відпускає по два заручники.

"За тими розрахунками, які ми маємо, їм вистачить заручників у такому ритмі днів на 100. І відповідно, кожні переговори щодо заручників відкладають початок наземної операції, і це теж додаткова нервозність", — пояснив експерт.

Операція Ізраїлю в Секторі Гази: що відомо

Армія оборони Ізраїлю планувала провести наземну операцію в Секторі Гази 14-15 жовтня, однак її відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАС. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що взагалі може скасувати наземну операцію у Секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і беззаперечно здасться. Кількість захоплених ХАМАСом заручників оцінюється в понад 200 людей.

Нагадаємо, що 23 жовтня ХАМАС звільнив двох літніх заручниць після поради з боку США. Також повідомлялося, що бойовики можуть передати Червоному Хресту близько 50 заручників з подвійним громадянством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 25.10.2023 03:14