Фото: Сергій Луцюк. Джерело – parlament.ua

Екс-військкома Рівненщини випустили із СІЗО під заставу: його підозрюють у побитті та корупції

Апеляційний суд постановив випустили із СІЗО під заставу колишнього керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування Сергія Луцюка. Його звинувачують у побитті підлеглого, незаконному збагаченні та інших злочинах. 

Про це повідомляє прес-служба Рівненського апеляційного суду.

Скандального військкома випустили із СІЗО під заставу у розмірі понад 450 тисяч гривень. Таким чином Рівненський апеляційний суд скасував оскаржувану ухвалу місцевого суду — тримання під вартою.

Сергій Луцюк зобов’язався виконувати низку процесуальних обов’язків, а саме:

  • не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу суду;
  • прибувати до суду за першою вимогою;
  • повідомляти суд про зміну місця свого проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з потерпілим та обвинуваченим Віталієм Козачуком як безпосередньо, так і через третіх осіб;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в'їзд в Україну.

У суді зазначили, що позицію захисту підтримав і обвинувачений та вказав на значне погіршення стану свого здоров’я, також просив врахувати, що його старший син нині виконує завдання в зоні бойових дій, а меншому лише три роки, взяти до уваги факт перерахування особистих коштів в  розмірі 300 тисяч гривень на потреби Збройних сил України.

"Прокурор хоч і вказав на наявність ризиків, але не обґрунтував їх відповідними доказами. Проаналізувавши заявлені ним ризики, апеляційний суд прийшов до висновку, що вони носять не конкретний, а абстрактний характер і є спробою для подальшого втручання в право особи на свободу", — йдеться у заяві  Рівненського апеляційного суду.

Нагадаємо, правоохоронці завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Він їздив на закордонні курорти під виглядом лікування після поранення на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2024 17:33