Євген Борисов. Фото ілюстративне. Джерело: "Одеса-Медіа"

Замість фронту відпочивав на Сейшелах: колишній одеський військком Борисов постане перед судом

Правоохоронці завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Він їздив на закордонні курорти під виглядом лікування після поранення на фронті.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).

"Завершено розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він не з'являвся на службу без поважних причин і ухилявся від несення обов’язків військової служби", — йдеться в повідомленні.

У ДБР встановили, що колишній посадовець виїздив за межі України 2022-2023 років під виглядом особи, яка начебто постраждала внаслідок російської агресії. Зокрема, за допомоги знайомого лікаря він оформляв собі виїзд начебто на лікування після поранення на фронті. Насправді колишній начальник Одеського обласного ТЦК їздив на коштовні курорти Сейшельських Островів та Іспанії.

Під час розслідування також з’ясували факт використання колишнім військкомом підробленого документа, як підставу для нез’явлення вчасно на військову службу.

Фігурант обвинувачується у:

  • використанні підробленого документа;
  • нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчинене в умовах воєнного стану;
  • ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану.

"Йому загрожує до десяти років позбавлення волі", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.07.2024 11:40