Фото ілюстративне. Джерело: "Одеса-Медіа"

Колишнього начальника Одеського ТЦК Борисова затримали на виході із СІЗО: він планував утекти за кордон

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали в Києві колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування Євгена Борисова. Це сталося після того, як за нього внесли заставу в сумі 12 мільйонів гривень за попереднім обвинуваченням.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Бюро отримало інформацію, що після сплати застави він планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема, виїхати за кордон.

"Працівники ДБР затримали колишнього посадовця в Києві сьогодні, 28 травня. Йому повідомлено про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму в понад 142 мільйони гривень", — йдеться в повідомленні.

Як відомо, проти Борисова порушено кримінальне провадження за декількома статтями Кримінального кодексу України. 2023 року ДБР затримало колишнього військкома, і суд помістив його під варту.

Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 мільйонів гривень, однак поступово суди зменшили суму застави до 12 мільйонів гривень.

Колишньому військкому вже повідомляли про підозри:

  • в набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на 6 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи;
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану — вчиненні кримінального правопорушення;
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Затримання Борисова

Джерело: ДБР

"Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років", — підсумували в ДБР.

Нагадаємо, що у квітні, працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування справи щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Йдеться про Євгена Борисова, який на сьогодні перебуває під вартою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.05.2024 16:21