Фото ілюстративне. Джерело: "Одеса-Медіа"

Колишньому одеському військкому Борисову знову обрали запобіжний захід

Колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань (ДБР). Там уточнили, що для Борисова передбачено можливість внести заставу у розмірі 140 мільйонів гривень.

Правоохоронці зауважили, що колишнього військкома підозрюють у легалізації майна, яке отримано злочинним шляхом.

Працівники ДБР затримали колишнього посадовця у Києві 28 травня на виході з СІЗО після того, як за нього внесли заставу в сумі 12 мільйонів гривень за попереднім обвинуваченням. Працівники Бюро отримали інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема, виїхати за кордон.

"Йому повідомлено про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму в понад 140 мільйонів гривень за відповідною статтею Кримінального кодексу України", — зауважили в ДБР.

Як відомо, 29 травня 2024 року Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт за першим фактом незаконного збагачення.

Борисова вперше затримали ще торік. Це сталося після того, як журналісти знайшли у його родини дороге майно. Зокрема, на його матір-пенсіонерку оформлено віллу вартістю близько чотирьох мільйонів євро. Колишньому військкому оголошували підозру у зловживанні службовим становищем в умовах воєнного часу, за що йому загрожує 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, що у квітні суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень. Поступово її знизили до 12 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.05.2024 18:07