Cемьям в Україні надають все найнеобхідніше для новонароджених дітей

19 ЛЮТОГО 2019 12:58

Пелюшки, матрац, підгузники, термометр, брошури з порадами по догляду за немовлям і грудного вигодовування. Це вміст так званого «бебі-боксу», який отримали тисячі батьків новонароджених дітей в Україні. Сама «дитяча коробка» при цьому може трансформуватися в ліжечко.

Проект з підтримки сімей з дітьми здійснюють Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) і Міністерство соціальної політики України. Набори надає одна з українських компаній, повідомляє UN.

«Вони зібрані з любов'ю, щоб у кожної сім'ї, в якій тільки що з'явилася дитина, було все необхідне для догляду за ним. Це дуже цінна коробка з якісним вмістом», - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Проект покликаний не тільки допомогти малозабезпеченим сім'ям, які не можуть собі дозволити купити все необхідне для своїх дітей, але також навчити батьків правильному догляду за новонародженими. Ініціатива є частиною нещодавно прийнятого на Україні Національного плану дій щодо виконання Конвенції ООН про права дитини.

«Співробітники ЮНОПС знайшли і закупили за оптимальною ціною кращу продукцію з урахуванням найвищих міжнародних стандартів. - сказав представник ЮНОПС на Україні Сергій Волков. - Ми дуже раді підтримати уряд України в здійсненні такої важливої ​​національної програми».

Суспільство, 19.02.2019 12:58