Ердоган прогнозує покращення відносин з ФРН після виборів до Бундестагу

13 СЕРПНЯ 2017 10:44

Президент Туреччини Реджеп Таїп ЕРДОГАН заявив про те, що відносини його країни з Німеччиною, які загострилися в останній рік, можуть покращитися. Він чекає цього вже після вересневих виборів до німецького Бундестагу. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

Президент Туреччини Реджеп Таїп ЕРДОГАН заявив в суботу, 12 серпня, що відносини Анкари з Берліном можуть покращитися після парламентських виборів в Німеччині у вересні.

«Критика з Європи на адресу Туреччини - це їхня внутрішня політика», - заявив він під час виступу в місті Іспарта.

За його словами, Франція та Австрія почали виголошувати цю критику раніше, потім до них приєдналася Німеччина.

«Я вірю, що така ситуація покращиться після виборів», - зазначив президент Туреччини, маючи на увазі парламентські вибори, які відбудуться в Німеччині в вересні.

Відносини між Туреччиною та Євросоюзом погіршилися після минулорічного невдалого путчу, після якого в країні почалися масові чистки та арешти.

Весною в Німеччині і Нідерландах було заборонено агітаційні виступи турецьких міністрів, присвячені референдуму щодо розширення президентських повноважень у Туреччині.

ЕРДОГАН звинуватив Німеччину в використанні у своїй політиці «нацистських практик», а нідерландців назвав «нащадками нацистів» і «фашистами».

Світ, 13.08.2017 10:44