Ердоган: Туреччині вже не потрібне членство в Євросоюзі

01 ЖОВТНЯ 2017 18:54

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що його країні не обов'язково приєднуватися до Європейського Союзу. Водночас Анкара не має наміру ініціювати припинення відповідних переговорів із Брюсселем. Про це Ердоган заявив у неділю, 1 жовтня, перед турецьким парламентом, інформує TrueUA з посиланням на DW.

«Ми не будемо стороною, яка здається. Правду кажучи, нам більше не потрібне членство в ЄС», - цитує турецького президента інформагенція Reuters.

Переговори щодо вступу Туреччини до Європейського Союзу тривають із 2005 року. Після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині в липні 2016 року відносини між цією країною та Євросоюзом суттєво погіршилися. Серед причин - значні порушення прав людини в Туреччині. ЄС закидає Анкарі надто жорстку політику проти людей, яких у цій країні вважають прихильниками путчу. Після невдалої спроби перевороту Туреччиною прокотилися кілька хвиль масових арештів та звільнень держслужбовців.

Як повідомлялося, раніше Європарламент закликав Єврокомісію та країни ЄС призупинити переговори з Туреччиною про вступ до спільноти.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель має намір порушити питання про можливість припинення перемовин із Анкарою на саміті лідерів ЄС у жовтні.

Світ, 01.10.2017 18:54