Фото: Офіс президента

Евакуація українців із Сектора Гази: ще понад 100 громадян звернулися по допомогу

До Посольства України в Ізраїлі надійшло ще 146 звернень від українських громадян, які бажають евакуюватися із Сектора Гази.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону.

За його словами, загалом від Ізраїлю та Єгипту було отримано 329 дозволів на евакуацію українців із Сектора Гази. Проте вдалося вивезти 259 осіб, із них 172 громадяни вже перебувають в Україні, решта вирішили залишитися в Єгипті чи поїхати до Європи. Дипломат також уточнив, що з моменту припинення бойових дій та успішного етапу евакуації надійшло додатково ще 146 звернень громадян. Серед охочих — абсолютна більшість жінок та дітей.

"Ось я назвав 146 осіб і з них нових громадян, які раніше не подавалися на евакуацію, всього 54. Жінок та дітей серед них понад 110", — сказав посол.

Він додав, що посольство уже подало документи на отримання дозволів на евакуацію.

"Я впевнений, що до кінця тижня ми зможемо вивезти істотну частину цих людей, які висловили бажання евакуюватися", — заявив посол.

Корнійчук також припустив, що у секторі Гази ще залишається близько 500 осіб з українськими паспортами, які наразі не бажають евакуюватися.

Нагадаємо, о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Зокрема, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. 

27 листопада Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази до 30 листопада

Проте Армія Ізраїлю 1 грудня заявила, що ХАМАС порушив угоду про припинення вогню і обстріляв територію країни ракетами. Наразі бойові дії знову відновлено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.12.2023 14:39