Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Посол України розповів, чи справді Київ надсилав запит до Єрусалима про можливий візит Зеленського в Ізраїль

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що візит президента в Ізраїль може відбутися в майбутньому, однак наразі посольство не отримувало звернення щодо організації поїздки гаранта. Тому не могло бути й відмови у візиті, про яку писали деякі медіа.

Раніше видання The Times of Israel писало, що українська сторона нібито подала запит на поїздку Володимира Зеленського в Ізраїль. Однак Україні відмовили. Мовляв, зараз не найкращий час для цього.

Як зазначає видання, президент України хотів здійснити візит на знак солідарності у зв’язку з нападом ХАМАСу на Ізраїль. Як відомо, Володимир Зеленський чітко заявляв, що Ізраїль має беззаперечне право захищатися від атак палестинських терористів.

"Терор — це завжди злочин, не лише проти однієї країни чи конкретних жертв, а проти людства в цілому. Світ має бути єдиним, щоби терор не намагався забрати чи знищити життя будь-де й у будь-який момент", — сказав Зеленський.

Згодом в ізраїльських медіа також заявляли, що Зеленський, мовляв, хотів прилетіти до Ізраїлю разом із державним секретарем США Ентоні Блінкеном, але в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу вирішили, що це наразі недоречно.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів нові подробиці щодо евакуації українців із території бойових дій в Ізраїлі та Секторі Гази. За його словами, українські дипломати, розвідка, сили безпеки продовжують працювати для допомоги нашим громадянам, які опинилися на Близькому Сході.

Він зазначив, що вже понад 200 людей вивезли до Румунії, переважно жінок і дітей. Готуються нові рейси. Відомо про майже 260 наших людей, які зараз перебувають у Секторі Гази. Наразі виїзд звідти заблокований для громадян усіх країн, але українська влада працює з партнерами, щоб евакуювати наших громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2023 15:38