Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Не на часі": Ізраїль відмовив Зеленському у візиті, — ЗМІ

Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу президента щодо прохання про офіційний візит Володимира Зеленського до цієї країни. Український президент висловив підтримку ізраїльському народу після нападу бойовиків ХАМАСу.

Про це повідомив The Times of Israel із посиланням на івритомовні медіа. В Ізраїлі мотивували відмову тим, що зараз візит Зеленського "не на часі".

Як зазначає видання, президент України хотів здійснити візит на знак солідарності у зв’язку з нападом ХАМАСу на Ізраїль. Як відомо, Володимир Зеленський чітко заявляв, що Ізраїль має беззаперечне право захищатися від атак палестинських терористів.

"Терор — це завжди злочин, не лише проти однієї країни чи конкретних жертв, а проти людства в цілому. Світ має бути єдиним, щоби терор не намагався забрати чи знищити життя будь-де й у будь-який момент", — сказав Зеленський.

Ізраїльські медійники нагадали, що їх країна теж на словах підтримувала Україні після повномасштабного вторгнення російських військ у лютому минулого року, але не пропонувала військову допомогу. Це в певні моменти викликало дипломатичну напругу між Києвом і Єрусалимом. Таким чином Ізраїль не наважувався відкрито протистояти Москві, яка має велику військову присутність у Сирії.

Нагадаємо, що агенція Axios із посиланням на співрозмовників в українській та ізраїльській владі 11 жовтня повідомляла, що Зеленський може відвідати Ізраїль, адже між відповідними службами двох країн уже розпочалися перші контакти. Тоді журналісти отримали дані, що Офіс президента України звернувся до ізраїльської сторони з проханням дати згоду на офіційний візит Володимира Зеленського до країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2023 16:38