Фото ілюстративне. Джерело: Офіс президента України

Чи поїде Зеленський до Ізраїлю: відповідь посла України

В України й Ізраїлю є зацікавленість у тому, щоби президент Володимир Зеленський відвідав цю країну. Але докладніші деталі наразі розкривати не можна.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він розповів, що не може коментувати інформацію щодо можливих планів Володимира Зеленського відвідати Ізраїль, оскільки поїздки українського президента не є предметом суспільного обговорення під час війни.

"Тому ми дізнаємося про це з преси, коли таке рішення ухвалять на відповідному рівні, й президент прибуде до Ізраїлю", — розповів Корнійчук.

За його словами, зараз є зацікавленість у тому, щоби такий візит відбувся, "але максимально безпечно та максимально ефективно для обидвох країн".

Видання Axios із посиланням на співрозмовників в українській та ізраїльській владі 11 жовтня повідомило, що президент України Володимир Зеленський може відвідати Ізраїль. Візит ще не запланований, але між відповідними службами двох країн вже розпочалися перші контакти. За даними видання, Офіс президента України звернувся до ізраїльської сторони з проханням дати згоду на офіційний візит Володимира Зеленського до країни. Головна мета візиту — виявити солідарність з Ізраїлем, який 7 жовтня зазнав нападу з боку терористичного угруповання ХАМАС.

Нагадаємо, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук розповів, що вивезення українців, які опинилися під загрозою обстрілів у Секторі Гази, наразі ще не розпочали. Це пов’язано з тим, що закритий пункт пропуску з Єгиптом. На евакуацію записалися понад 200 людей, цифра росте щогодини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.10.2023 18:59