Фото: Офіс генерального прокурора

Фасад дитсадка у Шевченківському районі просів на півметра: інженеру технагляду повідомлено про підозру

Фасад дитячого садка у Шевченківському районі Києві просів на пів метра. У зв’язку із цим, ювенальними прокурорами Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Telegram-каналі. 

Зазначається, що управління Шевченківської РДА уклало договір на капітальний ремонт укриття в дитячому садку за понад 1,2 мільйона гривень. 

Наприкінці 2023 року підрядником та інженером з технічного нагляду підписано акт прийому-передачі виконаних робіт з недостовірними даними. В актах зазначено виконання робіт на понад 600 тисяч гривень, хоча роботи виконані на близько 170 тисяч гривень. Відтак збитки територіальній громаді становлять 430 тисяч гривень.

Встановлено, що просідання фасаду будівлі дитячого садка сталося після підписання акту та їх оплати. 

На цей час з метою встановлення причин просідання будівлі та вартості її відновлення призначено будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям службових осіб Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА, а також підрядника.

Нагадаємо, на початку січня російські терористи здійснили ракетний удар по місту Курахове, що на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки було зруйновано дитячий садок, школу, профілакторій і кав'ярню. Також пошкоджень зазнали багатоповерхівки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.02.2024 14:17