Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Прикриття чи вигода: Федоров пояснив, чому росіяни хочуть евакуювати жителів Курської області на Запоріжжя

Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, щоб прикрити ними свої військові об’єкти від ураження.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

"Окупанти заявляють, що окупована Запорізька область готова прийняти евакуйованих з Курської області та розмістити їх на базах відпочинку. Про підтримку людей точно не йдеться", — заявив він.

За словами Федорова ворог має план. Зокрема, йдеться про прикриття військ та фінансову вигоду. Так, окупанти хочуть використовувати цивільних як живий щит для захисту своїх військових об'єктів, щоб ускладнити їх ураження.

До того ж, анонсувавши евакуацію, очільник так званої "адміністрації" тимчасово окупованої Запорізької області Євген Балицький одразу звернувся до федерального бюджету за додатковим фінансуванням.

"Його цікавлять не люди, а можливість заробити", — наголосив Федоров.

Міністр додав, що люди неохоче погоджуються на евакуацію в Запорізьку область. Росіяни розуміють, що "ця територія буде звільнена, тому не бачать сенсу в переселенні на короткий час". Також близькість до лінії фронту підсилює їхні побоювання.

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 14 серпня президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна досягає стратегічної мети у Курській області. Там наші захисники проводять спецоперацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 20:59