Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський зробив нову заяву про ситуацію в Курській області

Під час вечірнього відеозвернення 14 серпня президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна досягає стратегічної мети у Курській області. Там наші захисники проводять спецоперацію.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Як зазначив Зеленський, за середу вже кілька разів заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Головком звітував щодо фронту і щодо операції в Курській області. 

"Щойно теж говорили. Домовилися, що з найближчих пакетів підтримки направимо додаткову зброю на донецькі напрямки для наших воїнів — понад те, що заплановане. Я дякую всім нашим воїнам — кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, — які витримують російський тиск, які захищають нашу державу", — йдеться у заяві глави держави.

Зеленський також підкреслив, що "хороше є сьогодні просування в Курській області".

"Стратегічної мети нашої досягаємо. Суттєво поповнили й обмінний фонд для нашої держави", — резюмував президент України.

Нагадаємо, під час нещодавньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

За даними Центру протидії дезінформації, Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Раніше Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Також 14 серпня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області Російської Федерації. Українська влада обговорює можливість створення у регіоні військових комендатур.

Своєю чергою український військовий із позивним "Ель" повідомив, що російський кордон під час наступу Сил оборони у Курській області обороняли строковики ворожої армії. На території регіону було дві лінії оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 20:35