Джо Байден. Джерело: Facebook

"Дилема для Путіна": Байден уперше відреагував на операцію ЗСУ в Курській області (відео)

Наступ українських військових на території Курської області створює серйозну дилему для російського диктатора Володимира Путіна. Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки перебуває на постійному зв’язку з українськими колегами.

Про це заявив президент США Джо Байден. Його слова цитує The New York Post. Таким чином очільник Білого дому вперше висловився з приводу операції ЗСУ під час візиту до Нового Орлеану.

"Я регулярно спілкувався зі своєю командою, можливо, кожні чотири-п'ять годин протягом останніх шести-восьми днів, щоби залишатися в курсі подій. Те, що відбуваються там, створює справжню дилему для Путіна", — зазначив він.

Байден також додав, що він і його адміністрація перебувають у прямому, постійному контакті з українцями, доки триває воєнна операція.

Своєю чергою речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, виступаючи перед журналістами на борту літака Air Force One, заявила, що Вашингтон не має жодного стосунку до української операції в Курській області.

"Ми не маємо до цього жодного стосунку. Ми продовжимо розмови з українцями про їхній підхід, але це насправді винятково їхня справа", — наголосила вона.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відреагував на наступальну операцію Збройних сил України на території Курської області. Він наголосив, що дії Києва є оборонними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.08.2024 07:54